top of page

Video Yayını Yapan Web Siteleri İçin Eşsiz Çözüm: Cloud VoD

Gözlemlediğimiz kadarıyla Türkiye’deki web yayıncılarının çoğu, web sitelerinde yayınlamak istedikleri videoları Youtube’daki kurumsal sayfalarına yüklemeyi, ardından Youtube videolarını web sitelerine ’embed’ etmeyi tercih ediyor.

Bu tercihin yayıncıya sağladığı başlıca avantaj videoyu barındırma (storage / hosting) ve son kullanıcıya servis etme maliyetini (CDN) Youtube’a yüklemiş olmaktır. Ancak bu tercihin dezavantajları da bulunmaktadır. Youtube videoları düzenli olarak reklamlarla kesilmekte ve kullanıcıların deneyimini olumsuz etkilemektedir. Bu reklamlar web yayıncılarına ticari bakımdan da dezavantaj yaratmaktadır. Bir örnek üzerinden düşünecek olursak; Colgate web sitesine embed edilen bir Youtube videosunda Sensodyne reklamı yayınlanabilir… Farklı bir açıdan bakıldığında, Youtube videosu embed etmenin alternatif maliyet yarattığı da görülebilir. Yüksek trafikli bir web sitesi kendi barındırdığı ve servis ettiği videolara Google Ads benzeri bir reklam ağı üzerinden reklam alabilir, video yayınlarından gelir elde edebilir.

Dorabase olarak servis portföyümüzdeki Web Hosting, Transcoding ve CDN (Media Acceleration) gibi servislerimizi Türkiye’deki web yayıncılarının hizmetine sunarak, Youtube / Dailymotion gibi platformlara ihtiyaç duymadan kendi web sitelerinde kendi kaynaklarıyla video yayını yapmalarını kolaylaştırıyoruz. İş ortağımız CDNetworks’ün Cloud VoD ürünü sayesinde video odaklı tüm servislerimizi tek bir çatı altında birleştirerek, video yayını yapan web yayıncılarına ‘one-stop-shop’ olarak hizmet veriyoruz.

Cloud VoD ürünü hakkında detaylı bilgi almak için: White Paper, Data Sheet, Product Brochure.

Cloud VoD ürününü yakından tanımak istiyorsanız bize ulaşın.

Recent Posts

See All
bottom of page