top of page

Medya Teslim Ürünleri(Media Delivery)

Partnerimiz CDNetworks'ün Medya Teslim Çözümü , orijinal içeriği birden çok bit hızına, çözünürlüğe, taşıma biçimlerine dönüştürmenize ve çok çeşitli son kullanıcılara ve cihazlara uyarlanabilir video sunmanıza olanak tanıyan kod dönüştürme hizmeti sağlar.

Bu teknoloji, ekstra sermaye harcamasına gerek kalmadan web uygulaması dağıtımını her boyuttaki kitleye ölçeklendirebilir. Esneklik ve ölçeklenebilirlik sayesinde, medya teslim ürünleri her tür trafik talebini yönetecek şekilde tasarlanmıştır ve en yoğun zamanlarda bile kullanıcılarınız için hızlı yükleme süreleri sağlar.

Medya teslim çözümü ürünlerinin bazı özellikleri şunlardır;

  • Her tür içerik, mobil de dahil olmak üzere her cihazda yayınlanmak için optimize edilir.

  • 1500 PoP ve 50 Tbps ağ kapasitesi ile dünyanın her yerine tutarlı ve yüksek performanslı içerik teslimatı sağlayabilirsiniz.

  • Medya teslim çözümleri ile siteleri ve web uygulamalarını DDos saldırıları, veri ihlalleri ve güvenli olmayan erişim noktaları dahil olmak üzere çeşitli saldırı ve tehditlerden koruyabilirsiniz.

İki çeşit Medya Teslim Çözümü bulunmaktadır. Bunlardan ilki, Medya Hızlandırma Live/VoD (Media Acceleration Live/VoD), bu ürünümüz herhangi bir dijital içeriğin dünyanın her yerine hızlı ve güvenli şekilde yayınlamayı sağlar.

Diğer çözüm ise, Medya Hızlandırma Canlı Yayın ( Media Accelaration Live Broadcast), bu ürün ile düşük gecikme süresi, yüksek güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik ile canlı yayın kalitesinde canlı akışlar sağlar.


1) Medya Hızlandırma Live/VoD (Media Acceleration Live/VoD)

CDNetworks'ün medya hızlandırma Live/VoD ürünü ile, herhangi bir konumdaki herhangi bir işletim sistemini çalıştıran herhangi bir cihaza talep üzerine yüksek kaliteli video sağlar. Özelleştirilmiş önbelleğe alma, akıllı zamanlama ve kontrol sistemi gibi özellikler, medya içeriğinizin her zaman en yüksek performans ve güvenilirlik için en uygun yollar üzerinden son kullanıcılara iletilmesini sağlar. Nesne Depolama, medya işleme ve güvenlik koruması ile entegrasyon olan CDNetworks, isteğe bağlı hızlandırma hizmetleri için esnek ve güvenli video sağlar.

Özellikleri Nelerdir?

  • Kararlı ve Hızlı Akışlar (Stable and Fast Streaming)

CDNetworks, küresel uç ağı üzerinden hızlı ve güvenli teslimat için içeriği optimize ederek benzersiz kullanıcı deneyimleri sunar. 20 yılı aşkın medya dağıtım deneyimi ile CDNetworks, dünya çapında medya şirketleri tarafından güvenilmektedir. Aşağıdaki kaynakların küresel dağıtımı, içeriğinizin üstün, kusursuz ve güvenilir bir deneyim sağlamak için kullanıcılarınıza daha yakın bir şekilde sunulmasını sağlar:


✓ 200,000'nin üzerinde sunucular

✓ 2,800'ün üzerinde CDN PoP'leri

✓ 400'ün üzerinde dünya çapında uç bilgi işlem PoP'leri

✓ 100'ün üzerinde denizaşırı ISS ortakları

✓ 500 PB depolama kapasitesi

  • Güvenlik ve Koruma (Security and Protection)

Medya Hızlandırma VoD, içeriğin kendisini şifreleyerek, dağıtım sürecini güvence altına alarak veya görüntüleme erişimini kontrol ederek çevrimiçi içeriğinizi korur.


İçerik koruma özellikleri, içeriğinizin teslimini güvence altına almak için, bağlantıya karşı koruma, IP beyaz listeleri ve kara listeler, orijinale dönüş kimlik doğrulaması, filigran ve HTTPS ele geçirmeye karşı koruma içerir.


DRM telif hakkı koruması, lisans doğrulamasıyla birlikte içeriğin kopyalanmamasını sağlar.

  • Uyarlanabilir Video İşleme (Adaptive Video Processing)

Medya Hızlandırma VoD, olağanüstü bir görüntüleme deneyimi sağlarken geniş bir çevrimiçi kitleye teslim edilmek üzere akış videolarınızın boyutunu küçültmek için birden çok codec bileşenini destekler. Zengin video kod dönüştürme özellikleri seti, görüntüleme cihazları ve ağ ortamlarından bağımsız olarak mümkün olan en geniş kitleye ulaşmak için medya dosyalarını birden çok bit hızı, çözünürlük ve kodlama formatı için yapılandırmanıza olanak tanır. Filigran ekleme, video kesme, kırpma ve ekleme gibi özellikler, görüşünüzü elde etmek için video çekimlerinizi kolayca düzenlemenize olanak tanır.


  • Uygun Maaliyet (Reducing Cost)

Son kullanıcılara yakın olan büyük sunucu ağları, genellikle içerik sağlayıcılar için büyük bir masrafa dönüşen ağır üretim ve bakım maliyetlerine sahiptir. CDNetworks, uygun fiyatlarla yüksek kaliteli CDN dağıtım ve medya içerik yönetimi hizmetleri sağlar. Küresel olarak dağıtılan CDN Varlık Noktalarımız, medya içeriğinizi herhangi bir yerden herhangi bir cihaza iletir. Nesne depolama, medya dosyalarınızı yönetmenize ve işlemenize yardımcı olur. Bu özellikler, sunucu bakımı ve maliyetleri konusunda dikkatiniz dağılmadan içeriğinize ve işinize odaklanmanıza olanak tanır.


Nasıl Çalışır?

Video web siteleri, kullanıcılarına medya içeriği sağlar. CDNetworks Medya Hızlandırma VoD, yüksek kaliteli CDN dağıtım ve medya içerik yönetimi hizmetlerimizi kullanarak medya içeriğinin tesliminde yardımcı olur.


CDNetworks, medya içeriğini bir kaynak sunucudan alır ve Küresel Dengeleme Sistemimiz tarafından belirlenen en uygun yolu kullanarak içeriği kullanıcılarınıza iletir.


Nesne Depolama ve Medya İşleme Merkezi ile, aktarım, kod dönüştürme, ekran görüntüleri ve video kırpma gibi özellikleri kullanarak medya içeriğinizi gereksinimlerinize uyacak şekilde kolayca işleyebilirsiniz.


İçeriğinizi korumak için tasarlanmış izleme merkezi ile, şüpheli davranışları belirlemek ve olası ihlallerin hızlı ve eksiksiz bir şekilde ele alınabilmesi için hemen bir alarm vermek üzere gerçek zamanlı izleme gerçekleştirilir.


2) Canlı Yayın için Medya Hızlandırma (Media Acceleration Live Broadcast)

CDNetworks'ün canlı yayın medya hızlandırma ürünü , müşterilerin gerçek zamanlı, etkileşimli görüntüleyici deneyimleri yayınlaması için ultra düşük gecikme süresi sağlar. Bu ürünün tescilli teknolojisi, etkileşimli canlı akış, OTT canlı akış ve kod dönüştürme, kayıt/ekran görüntüsü veya diğer akış işleme işlevlerini kullanan canlı senaryolarda kullanılır.


Özellikler Nelerdir?

  • Düşük gecikme süresi (low latency), özel protokolümüz aracılığıyla garantili düşük gecikmeli canlı yayın ve birden çok akış protokolü desteği sağlar.

  • Yüksek kullanılabilirlik ve güvenilirlik (high availability and reliability) özelliği ile, içerik sağlayıcılara sorunsuz video hizmeti sunarken, yedekli yüksek hizmet kalitesi en yüksek seviyede tutulur.

  • Zengin Katma Değerli Hizmetler (rich value-added services), canlı kayıt/ekran görüntüleri, akış yeniden itme gibi katma değerli özellikler sağlanmaktadır.

  • Gelişmiş Görüntüleyici Deneyimi (enhanced viewer experience) sayesinde, kullanıcı IP'sine dayalı trafik planlaması, ilk mil hızlanma (first mile acceleration) ve AI çözünürlüğünü geliştirebilirsiniz.

  • Çeşitlendirilmiş kullanıcı cihazları (diversified users devices & network environment) özelliği sayesinde live transcoding ve dinamik AI transcoding özelliklerini sağlar.

  • Captivating content sayesinde, canlı kayıt ve ekran görüntüsü, zaman ayarlama, içerik paylaşmayı sağlar.

  • Gelişmiş İçerik Güvenliği (enhanced content security) anti-hotlinking ve HTTPS canlı akış (https live stream) sağlar.

Canlı Yayın Akış Platformu (Live Streaming Platform)




Recent Posts

See All
bottom of page